Babanapló

Hédi Aliznak

szerda, február 08, 2006

Éjszakába nyúló...

Éjszakába nyúló lett a fürdetés, persze nem Hédinek, ő szépen rendben lefeküdt aludni, miután átvészelte élete nagy sorscsapását. Hihetetlen, mennyire fél ettől a dolgotól. Tuti, hogy volt valami nagyon rossz élménye, mert amint megneszeli, hogy vízközelbe került, ökölbe szorítja mind a két kis kezét, de úgy, hogy belefehérednek az ujjai, elkezd reszketni, belilul a keze, és az egyik kis öklét elkezdi veszettül rágni.
Aztán amikor a hasára fordítom, és a hátát mosom meg, olyan eszeveszett rugdalózásba kezd, hogy komolyan neki kell veselkedni, hogy ne huppanjon le jó magasról. és mindezt úgy, hogy csak víz éri, kádba nem is merészeljük beletenni, láttuk mit produkál a kád közelében.
A tortúra végén törölközőbe-kifogóba bugyolálva percekig mahamhoz szorítva kell vígasztalni-megnyugtatni, mire úgy lecsendesedik a szívverése, és nyugodtan veszi a levegőt, hogy meg tudom törölni, és fel tudom öltöztetni. Aztán már minden rendben van.

Hédi keresztanyujával nyúlt a napunk az éjszakába, miután Hédi elaludt, mi még jót trécseltünk, rég tudtunk beszélgetni, most indult haza, így én is gyorsan ágyba bújok, mert nagyon hamar korán reggel lesz, Hédi pedig nem az a kegyelmezős fajta.:-))