Babanapló

Hédi Aliznak

csütörtök, október 11, 2007

Lopás:)

Ancsikától loptam, mert láttam, hogy horoszkópozott, és rákerestem én is, hogy milyen anyuka vagyok - a horoszkópkészítők szerint. Hát ilyen:)


A vízöntő anyuka nagyon különleges ember, extrém fogalmakban gondolkodik, s biztosan Ő az, aki a környéken, a legkülönlegesebb módon él. Ez a világlátás tágíthatja a gyermek horizontját, hiszen korán megismerkedik különleges témákkal, emberekkel. Az Ő életében nem lesz kuriózum, hogy már négyévesen ismerje az aktuális bolygóállásokat, vagy pedig egészen profi módon kezelje a számítógépet.

További előnye a Vízöntő anyukának, hogy egyenrangúként kezeli a gyermeket, kikéri a véleményét, s a döntési helyzetekben meghallgatja Őt. Azonban amikor még egészen kicsi a gyermek az anyukát kimerítheti a kisbaba gondozása, hiszen az némi monotóniával jár, amit pedig a Vízöntő anyuka nem szeret.

Az érzékenyebb jegyekkel nem mindig jön ki jól a Vízöntő anyuka, hiszen Ő a világhoz értelmi úton kapcsolódik, a mély érzelmek nem az Ő világa. A másik probléma az anyuka függetlenség igénye, szabadságszeretete lesz. Hiszen igényt tart arra, hogy az Ő élete is a megszokott ütemben folyjék, s nem hajlandó lemondani a gyermekszülés előtti kedvteléseiről. Ha történetesen Rák, vagy Halak kisbabája születik, akkor a gyermek minden idejére igényt tart majd, de a Vízöntő anyuka mégis sokszor fogja Őt rábízni másokra, hiszen neki saját élete van.
A Vízöntő anyuka erősségei: egyenrangúnak tekinti a gyermekét, s emellett biztosítja neki, hogy szellemileg minél inkább fejlődni tudjon. A kicsi érdekes életet élhet, korán megismerkedhet különleges tudományokkal, s rájöhet arra anyja segítségével, hogy ezen a világon mindenki – korra és nemre, származásra való tekintet nélkül – egyenlő, hiszen a Nap fénye is mindenkire egyformán süt.

A Vízöntő anyuka hiányosságai: nem mindig szakít megfelelő időt arra, hogy gyermekével törődjék, hiszen saját személyisége is legalább ennyire fontos számára. Túlságosan is egyenrangúan kezeli gyermekét, s ez nevelési helyzetekben nem mindig előnyös, hiszen a gyermek ténylegesen nem mindig tudja eldönteni, hogy mi lenne a megfelelő számára. A gyermek ennek következményeként hajlamos lesz arra, hogy elkallódjék, hiszen a megfelelő időben alkalmazott szigor nem volt segítségére.

A babahoroszkóp részét nem, mert Hédi is Skorpió baba, így az Ancsikánél olvasható:)

1 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home