Babanapló

Hédi Aliznak

vasárnap, április 27, 2008

Élménydús hétvége

Nyuszi ül (fekszik) a fűben

Hűű, mennyi minden belefér egy hétvégébe, ha az ember ügyes, és főként ráér.:)
Kronologikusan, kivételese:
Szombaton bementünk ügyelni kicsit a dolgozóba, aztán a végén az lett, hogy nagyot játszottunk az udvaron. Bejött Évi is, és miközben munkamegbeszélést tartottunk, Hédi kavicsozott, bogárkákat nézett, virágot szedett, és leginkább futkározott egy nagyot az udvaron.
Dolgozó után kimentünk akertbe meglátogattk Papát, aki kint tett-vett, aztán pedig hazamentünk, és Mamáéknál ebédeltünk finomakat.
Nagy alvás után elmentünk kirándulóba, Hódmezővásárhelyre, az agrárkiállításra. Apa ott dolgozott egész nap, így egyrészt meglátogattuk őt, és vittük Papát és Mamát is, hogy kiránduljanak kicsit ők is, ne csak dolgozzanak mindig. Másrészt pedig nézelődtünk is. Anya leginkább, amikor is a parkolójegy 1000 pénz volt, a belépő pedig 800 pénz fejenként.
Láttunk sok állatkát, a pacik tetszettek a leginkább Hédinek, és nem csak nézegetni lehetett, hanem megsimogatni is, és etetni is, de már biztosan nem voltak éhesek, mert nem nagyon akarták elfogadni a szénát. Simogattunk bocikát is, aranyos volt, meg megnyalta Hédi kezét, amitől Hédi hangisan kacagott, úgy meglepődött rajta, de tetszett is neki.
Ugrálóváraztunk is (5 perc 500 pénz, nem semmi üzlet) és szerencsére sikerült Hédi rábeszélni, hogy 5 perc pont elég ebből.:)
Jól eltelt rajtunk a délután, nagyjából fél hét volt, mire hazaértünk, persze még itthon is játszottunk, motoroztunk kicsit, és aztán nagy alvás.

Ma Anya kapott egy kis ébredési haladékot, 9-ig aludtam. Délelőtt jöttek Mamáék, mert még nem köszöntötték meg Apát, akinek a névnapja volt a héten. Ha pedig jöttek, akkor már maradtak is segíteni kicsit a kertben, és míg Anya levágta a füvet Hédi hathatós segítsége mellett, addig ők segítettek a kapálásban.
A konyhakert szépen fejlődik, már kikelt minden; sárgarépa, zöldség, borsó, retek, hagyma, patiszon. Na jó, az uborka még nem.
Délután pedig Ibi jött, szintén köszönteni Apát, aztán nagy játék következett az udvaron, szép volt az idő, kihazsnáltuk. Kertészkedtünk, motoroztunk, locsoltunk.
Hédi jól elfáradt, mert a pancsival sem volt alkudozás, és utána is csak kicsit játszott a szobájában, aztán pedig alvás!
Szép hétvége, tartalmas, ezt szeretjük, mikor ilyen!:)