Babanapló

Hédi Aliznak

csütörtök, július 06, 2006

Csavargós

Hazaértünk a csavargásból, remélem alvás is lesz nemsoká, mert jó, ha fél órát aludt Hédi a kocsiban. Persze pont akkor, amikor Ancsikáékkal találkoztunk, most Emmus volt ébren, Hédi aludt, valahogy soha nincs fent egyszerre a két lány - nem mintha nap mint nap találkoznánk ebben a hihetetlenül nagy városban:))

A Rossmann előtt ébredt, így vásárlás közben már vígan nézelődött:) Végre kaptam szivacs-puzzle-t, amiből van ugyan, de csak tíz darab, és még szerettem volna venni, de sehol nem kaptam, illetve csak drága pénzért, és most itt jó kis akciósan csak 1000 pénz volt, illetve a pöttyökkel csak 800:) meg persze a listámat is beszereztem. Meg is állapítottuk Keresztanyuval, hogy ha valamiben tönkre fog menni a babakocsi, az a megpakolás lesz. De mivel babakocsival nem olyan könnyű az élet és a mozgás - kint nem hagyom, és a legtöbb helyre egyedül nem tudunk bemenni - ezért nyilván sok mindent megveszünk, amikor végre boltba jutunk - főleg ilyenkor, mikor a pöttyöket vásároljuk le.

Megjegyzés: az akadálymentesítés igenis fontos dolog, és ebben nagyon le van maradva a város. A legtöbb helyen nem hogy nincsen, de olyan magasak a lépcsők, hogy bejutni tényleg kétemberes meló, mert bizony cipelni kell a kocsit. Én pedig nyilván nem hagyom az utcán!! Amikor Európa kulturáltabb felén teljesen természetes már az is, hogy a kutyáddal bemehetsz egy üzletbe, addig sötét keleten még a gyerekeddel sem jutsz be egy csomó helyre.
Megjegyzés2: az pedig megint csak elszomorító, hogy nincs egy hely a városban, ahová be lehetne menni a kicsivel tisztába tenni, megetetni, ilyesmi.

Elég hamar végeztünk, és mivel Keresztanyunak még maradt ideje a műszakja előtt, így megjutalmaztuk magunkat egy kapucsínóval, a Noszi teraszán, ahol legalább volt egy kis árnyék, és mivel a kishölgy - a pincér - a csigával készült felvenni a versenyt, így bőven volt ideje Hédinek is kiszürcsölni a tízóraiját az üvegből, mire megkaptuk a rendelést.


Ez a teraszos dolog nekem is tetszik:)
annyira, hogy ezen a képen még a fogaim is látszanak,
igaz csak négyen, de komcsi öt van:)