Babanapló

Hédi Aliznak

szerda, szeptember 20, 2006

Baba-napból maci-nap

Ancsika írta nekem, hogy sok baba volt a baba-mamában. Nagyon készültünk már, nagyon jó lenne Hédinek a sok babával találkozni, de egyelőre a házikó fontosabb, hiszen még a tél beállta előtt készen kell lennie az átalakításnak (főként, hogy Hédim szobája is így alakul) és persze a fűtésnek, ami télen nem lényegtelen tartozáka egy háznak. Sok a munkánk, sok az utánajárás, de a végeredményt látom a szemeim előtt!

Délután ahogy terveztük lett nagy csavargás, vásárlósdi - persze szolidan, szükség szerint. Vettünk őszi cipőket, játszósat itthonra, benti és kintit is, meg utcait is, sőt, vettem sálat és kesztyűt is, mert nagyon aranyosat kaptam, és tudom, hogy még nincs itt a tél, de télen már biztosan nem kapnék ilyet és főleg ilyen áron. Így bespájzoltam. Mamáéktól pedig kapott Hédi egy nagy koalamacit, aki a kezében fogja a kis koalamaciját. Nagyon aranyos.:) Volt kutyás, elefánis, macis, illetve még másmilyen is, de állattani ismereim itt megálltak. A lényeg, hogy Hédim kiválasztotta magának a legszimpatikusabbat, így lett neki koalája.

Éppen hazaértünk fürdésre, így Mama-Papa segítettek becuccolni, illetve felügyelni a pancsit, mert Apa dolgozódik. Hédim tegnap óta úgy fürdik, hogy körbe-körbe jár a kádban. Előbb hasra fordul, ekkor iszik egy kicsit a vízből (bármilyen gyorsan is próbálom ettől eltéríteni) ezután felül úgy, hogy keresztben van a kádban, majd gyorsan megfordul "menetirány" szerint, majd kezdi újra. És közben nagyokat kacarászik. És persze minden /és mindenki/ csupa hab.
Gyors alvás vár ránk, mert holnap megint futkosódni kell, az ügyintézős fajtából. De már látjuk az alagút végét:))