Babanapló

Hédi Aliznak

csütörtök, október 12, 2006

Visszatelepülés

Valamit csak ért, hogy háborogtam, mert tegnap estére végre kivonultak az emberek Hédi szobájából, így volt időnk még gyorsan kitakarítani Mamával, és többé-kevésbé mindent a helyére tenni alvás előtt. Az én drága Hédim annyira örült, hogy újra előkerültek a játékai, meg a szőnyege, meg egyáltalán mindene, hogy azt sem tudta, hogy mit is fogjon, hirtelen mindent meg akart érinteni. És végre ismét nyugodtan aludtunk el, a fürcsi után gyors vacsi, és már csak a takaró csücske kellett és aludt is!
Így szerencsére már nem kellett elmenekülniük Mamával, hanem délelőtt a szobában játszhattak - illetve először mi játszottunk, mert Mama kis szabadságot kapott, nem kellett szegénynek reggel hétre ideérnie. Délután pedig ebben a gyönyörű időben kint voltunk végig az udvaron. Közben meglátogattak bennünket Petráék, (aki Szabolcs barátunk kislánya, Szabolcs pedig Hédi Keresztapujának az unokatestvére, és ők ketten segítenek nekünk az átalakításban) akivel ugyan még nem sokat kommunikált Hédi (Petra a napokban volt két éves) de nagyon szimpatikus volt egymásnak a két kiscsaj:)
*
Este végre kivonultak a mi szobánkból és a konyhából is a dolgozóemberek, így ma is takaríthattunk egy jó nagyot, de most végre a helyén van minden. Értsd: azon az ideiglenes helyén, amin addig van, míg a végleges végleges helyére nem kerülhet majd az átalakítás után. Aztán még gyorsan elültettem hat pamacsot, mert a minap rendeltem növénykéket, és az első csomag ma megérkezett, de nem akartam holnapra hagyni, mert holnap sok dolgunk lesz, így a 3 törpeszegfű és a 3 tollborzfű is a helyére került.

Hédim a takarítás közben elment Papával kerózni egyet, olyan igazit, azaz most nem csak udvaron tologatta Papa, hanem elmentek csavarogni egyet. A kertészkedés közben pedig Hédi ücsörgött a dobozban, amiben a növénykék érkeztek, és megpróbálta becsomagolni magát:) és egyéb akrobata mutatványokat hajott végre. Mielőtt bejöttünk volna, még volt egy kis szappanbuborékfújás is, ami a mai verzióban: Apa fújja a buborékot, Keresztapu pedig, aki Hédit tartja a kezében, azon igyekszik, hogy Hédi a kinyújtott mutatóujjával elérje őket:) Hédi nagyokat kacagott, de a nagyok is nagyon jól szórakoztak.
No, megint jó hosszú lett a poszt, de ilyen jó hosszú volt a napunk is.