Babanapló

Hédi Aliznak

szombat, augusztus 05, 2006

Péntek-szombat

Megint elmaradtam a dokumentálással:(
Igaz, tegnap nem is történt említésre méltó, a szokásos napunkat éltük.
Ma a messzi Mamiéknál voltunk, csavarogtunk, előtte nagybevásároltunk, mert már fogytán voltak a készleteink. Hédi élvezte az új babaülést adta kényelmet - Mariantól kaptuk kölcsönbe, mert már a hordozót kinőtte Hédi, nem fértek el a tappancsai, és aludni sem tudott már benne rendesen. Ez az ülés már olyan nagyos, most már menetirány szerint ül, és amikor alszik nem bukik előre a fejecskéje, jót aludt ma is benne.
A Mamiéknál kihasználta, hogy a Tati szerint az a helyes, ha a gyerekember popsija folymatosan cipelve vagyon, és Hédi Aliz ügyesen, ahogy azt a gyerekek szokták, jól meg is érzi, hogy a Tati szerint ez a jó, mert nem is engedte letenni magát.:))
*
Mamáék voltak ma a Dédiéknél - mi ugye nem, hiszen a Mamiéknál voltunk - és hoztak nekünk meglepit; a Dédi megszponzorálja a hintalovat Hédinek, a keresztelő alkalmából. Pedig én a Dédinek nem is mondtam, biztos Keresztanyu mondta el, hogy mit szeretnék. De nagyon-nagyon örülök, hétfőn meg is vesszük:)
*
Megvan a pontos időpont, Hédi Aliz keresztelője augusztus 26-án, 10 órakor lesz az Evangélikus templomban. A szűk család ezután kerti partira hivatalos, remélem, hogy szép időnk lesz, nem esős.
*
Holnap délelőtt is csavargunk, Keresztanyut megyünk felköszönteni. Apa is be tudta szerezni a kívánságlistán szereplő zenéket, így a táska mellé ezt is tudunk vinni.
*
Tenap csirkehusit ettünk babapiskótával, meg őszibarackot, ma malachusit - de azt csak éppen megkóstoltunk - krumplival, este megint őszibarackot. Holnap megkóstoljuk a főtt kukoricát, mert Mamáék hoztak nekünk.
*
Ahogy már mondtam, az én lányom mint az atombomba. Legújabb játéka (?) hogy eléri a légzésfigyelő kanócát és behúzza magához az ágyba. Ettől persze Anya-Apa merő ideg, elég vicces, hogy pont attól kell tartani, aminek az lenne a dolga, hogy megvédje a gyereklányt. Mivel azonban Hédi Alizt nem lehet jobb belátásra téríteni, így az eszköz most a kiságy alatt van, mert így a vezetéke is végig ott fut, nem éri el. Ez persze azt jelenti, hogy lefekvés előtt Anya hasal a földön, hogy bekapcsolja a kütyüt, valamint felkelés előtt Anya hasal a földön és kikapcsolja a kütyüt. Namost a gyereklány nem hülye, csak kicsi, persze erre rögtön rájött, hogy ott az ágy alatt érdekes dolog rejtőzik. Így azon igyekszik, hogy a matracot annyira fel tudja hajtani, hogy úgy hozzáférjen a zsinórhoz. Hihetelen csajszi:)