Babanapló

Hédi Aliznak

kedd, december 26, 2006

Jézuska

Hédi Aliz Jézuskája igazán összekapta magát - Anya minden ellenkező kérése ellenére - és nagyon sok szép holmit csempészett a fa alá. Az én csöpp lányom azt sem tudta, hogy mit is kezdjen hirtelen azzal sok szép színes mindenféleséggel, ami a nappaliban várta, amikor beléptünk. Mindenek előtt ott volt a fa, amiről rögtön leszedett egy-két díszt, szalocukrot - hiszen azt is be kell vizsgálni. Aztán jött a nagy maci, amit először csak körbekerülgetett, messziről felmérte a terepet, majd élénk, boldog nevetések közepette birtokba vette, lebírkózta, és elégedett cipelte körbe-körbe:) és kapott egy bébifotelt, amiben a maci nyugodtan ül, evvel szémben Hédi kevésbé, de nagyon jó játéknak bizonyult, mert azt is lehet görgetni-forgatni, nekitolni ennek-annak, például virágnak, karácsonyfának.

De volt a fa alatt (nem a fa alatt, mert oda nem fért volna el) egy kis sátor, amiben remekül el lehet bújni Anya elől a lopott holmikkal:) meg fa építőkocka is. (Itt jegyzem meg, hogy ez nem tudom, milyen termék, de nem sok min.bizt ellenőr látta, az biztos, mert nincs szépen eldolgozva, vannak olyan darabk, amiből szálkák állnak ki. Nem nevezném gyerekbarátnak, de legalább nem színes, nem festették meg valami szintén nem gyerekbarát festékkel.)
Persze mamiék Jézuskája is tiszeteltét tette, akiknél tegnap voltunk, egy nevető (a nagyok szerint idegesítően nevető) babát kapott, aminek a sapkája jó Hédim fejére is, úgy néz ki benne, mint a Kuka a Hófehérkében:) és persze Keresztapu is hozott egy csomagot tegnap, és abban is egy baba volt, de ez felnőtt-barát; röviden beszél és keveset:)
És Hédi persze mindent nagyon szeret, és mindennek nagyon örül. Anya pedig kezd erőt gyűjteni, hogy jövőre erősebb legyen, és határozottabban tudja mondani, hogy nem kell ezer játék a gyereklánynak, mert a kevesebb néha több. No, de ez legyen Anya baja.
És hogy ne felejtsem el, Marika is meglátogatott bennünket, aminek nagyon örültünk, mert ritkán látjuk, aki persze szintén kedveskedett egy csomaggal, ő ügyesen egy csinos nadrágot hozott Hédinek, persze rózsaszínűt, mert ahogy mondja, ha Anya nem is, ő csakazértis rózsaszínűben gondolkodik:)

Bátyus is megérkezett az ünnepekre, de mivel tegnap délután érkezett, és így a Mami-túrából kimaradt, felkerekedett a családom, és elmentek megint a Mamiékhoz, engem pedig itthon hagytak (saját kérésemre) tanulni. Így most Apa, Erik és Hédi Aliz kirándulnak ebben a szép napsütésben, Hédi legnagyobb örömére.