Babanapló

Hédi Aliznak

péntek, december 15, 2006

Nagy dolgok

Nagy dolgokat viszünk mi véghez idehaza. Tegnap délután - miután Apa volt a délelőttös, hogy kicsit aludni is tudjak - megjutalmaztuk Apát, és készítettünk neki finom vacsorát, sütöttünk kenyeret is, és még sütit is! Apa csak ámult és bámult, amikor hazaért:)

Cserébe ma megint műszakos volt, így én ismét aludhattam egy kicsit, de délután nem dolgoztunk látványosat, csak szakdolgoztunk. Győző barátunk volt olyan kedves, hogy elolvasta a dolgozatomat, és ma délután egy nagy zsák hasznos jótanáccsal látott el - igaz, jókat vitatkoztunk is, mert nem mindenben értettem vele egyet, de voltak észrevételek, amikben bizony igazat kellett adnom. És ez így van rendjén, mert akik idáig elolvasták, csak szépeket és jókat mondtak róla, de építő kritika nem hangzott el. Igaz, cserébe hízott a májam, jó sokat:)

Hédikém nagyon aktív volt mindeközben - és persze valahol sértődött is, hogy mi az hogy van itt valaki, és nem ő van a középpontban -, így mindent elkövetett, hogy ő se maradjon ki a beszélgetésből. Azaz minden olyan dolgot - társasjáték, cd, könyv, telefontöltő - elővett, ami egy kicsit sem neki való, és egyébként nagy átlagban békén is szokta hagyni ezeket - kivéve ma:) Mondanom sem kell, hogy álmosságra utaló jelek sem voltak, pedig fél hét után ment el a vendégünk, amikor mi már fürcsizni szoktunk, de Hédit ez cseppet sem zavarta, nagy vidáman foglalatoskodott körülöttünk - bár az is igaz, hogy nagy lelkesedéssel integetett a búcsúzkodáskor:)
A pancsi-fürcsi-vacsi után jó gyorsan megettük az ennit - most ezzel a szóval gyakorol Hédi, ezt próbálgatja - és el is aludt egy hang nélkül.